Haptonomie

Ester werkt als  fysiotherapeut op haptonomische basis.

Wat houdt dit in?
De hulpvraag waarmee je komt staat bij de behandeling van een fysiotherapeut centraal. Dit kan bijvoorbeeld zijn: spier- of gewrichtsklachten, lichamelijke beperking of herstel na een operatie. Een fysiotherapeut op haptonomische basis voegt aan haar/zijn behandeling de gevoelsbeweging toe. Dit houdt concreet in dat je samen met je fysiotherapeut op zoek gaat naar de manier waarop je met de pijn of de beperking omgaat.

Een fysiotherapeut op haptonomische basis helpt je om je bewust te worden van spanningen die een relatie kunnen hebben met de lichamelijke klacht. Hierdoor krijg je meer inzicht in het ontstaan van de klacht.

Ook kunnen er oefeningen gedaan worden op de behandelbank. Door direct contact te maken, het aanraken, kan voelbaar gemaakt worden wat er gebeurt.
De behandeling is gericht op het hier en nu. Er wordt niet ingegaan op eventuele emoties uit het verleden. Hiervoor kun je bij een haptotherapeut terecht.

Wordt deze behandeling vergoed?
De vergoeding valt onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat als je voldoende aanvullend verzekerd bent, deze behandeling gedeclareerd kan worden bij de verzekering.