Verzekeringen en vergoedingen

Ester heeft een contract met alle zorgverzekeraars.


Aanvullende verzekering
De overheid bepaalt jaarlijks welke zorg vergoed wordt uit de basisverzekering en welke zorg voor eigen rekening is. Voor zorg die voor eigen rekening is, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Fysiotherapie wordt dus in principe vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Het eigen risico bedrag is dan NIET van toepassing. Het aantal behandelingen of vergoeding is afhankelijk van de verzekeraar en polis die u gekozen heeft.


Chronische aandoening
Als u een aandoening heeft die op de lijst “chronische aandoeningen” staat of bijvoorbeeld revalideert na een operatie dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Dit kan door middel van uw aanvullende verzekering of u krijgt een rekening van de fysiotherapeut. Vanaf de 21ste behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. U moet echter jaarlijks dan WEL eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg). Klik hier voor een overzicht van de lijst “chronische aandoeningen”.


Jonger dan 18 jaar?
Ben je jonger dan 18 jaar dan worden er 18 behandelingen vergoed. Heb je een chronische aandoening die op de lijst “chronische aandoeningen” voorkomt, dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.


Zelf de rekening betalen
Indien u niet aanvullend verzekerd bent en wel fysiotherapie wilt dan krijgt u van ons een rekening. Per behandeling kost dit 29 euro. Dit zijn de kosten voor een behandeling in de praktijk. Voor een overzicht van andere kosten kijk onder de tarieven 2016.


Jaarlijks kunt u voor 31 december van verzekeraar veranderen of uw  aanvullende verzekering wijzigen.